В Україні з'явився найбільший сервісний центр IVECO
31.05.2021

В Україні з'явився найбільший сервісний центр IVECO

Компанія АМАКО презентувала під Києвом сучасний сервісний центр з обслуговування автомобілів IVECO.

Новий сервісний центр компанії АМАКО розташований в смт. Проліски, Бориспільського району, Київської області. Він побудований так би мовити з чистого аркуша - у відповідність до корпоративних стандартів IVECO. Загальна площа будівлі - 1530 кв.м., безпосередньо сервісної зони - 930 кв.м., а загальна територія, на якій знаходиться станція - 1,2 га.

Тут знаходиться найбільший склад запасних частин по автомобілям IVECO в Україні - тільки оригінальних тут налічує близько 2000 номенклатурних позицій. Також в наявності великий асортимент альтернативних запчастин, які в основному пропонуються на автомобілі старше 8 - 10 років. Запчастини можуть поставлятися клієнтам в різні регіони країни поштою або кур'єрськими службами.

На другому поверсі будівлі розташований відділ продажу нової, а також уживаної техніки - у IVECO є окремий напрямок по реалізації вживаних транспортних засобів Ok Trucks. Є також спеціальний навчальний клас для проведення тренінгів. Кваліфікація механіків АМАКО та представників IVECO, а також технічні можливості сервісної зони дають можливість проводити заняття локально, безпосередньо на території станції, в тому числі в онлайн-режимі.

Що ж стосується сервісної зони, то тут знаходяться п'ять сервісних ліній і два сервісних поста для тривалого ремонту (агрегатний ремонт). З усіх п'яти ліній три обладнані ямами, кожна з яких оснащена ямними домкратами. Одна з ліній має ліфт вантажопідйомністю 6,5 т, розрахований саме на обслуговування автомобілів IVECO Daily.

Якщо говорити про сегмент розвізних автомобілів повною масою від 3,6 т і вище, то компанія АМАКО реалізувала в минулому році в Україні близько 300 машин IVECO Daily. Це більше 10% всього вітчизняного ринку.


На станції представлена також зона швидкого обслуговування - компанія АМАКО як дилер IVECO зобов'язана забезпечити мінімум два робочих поста для проведення регламентного ТО. Перш за все, це стосується гарантійних автомобілів, офіційно куплених на території України. Також в цій зоні проводиться електронна діагностика і дефектовка транспортних засобів для подальшого визначення переліку та вартості необхідних робіт.


Спочатку сервісна станція розрахована на одночасну роботу 38 механіків - це її потенціал. На сьогоднішній день тут працює 26 чоловік і 15 з них задіяні в службі сервісу, серед яких 11 механіків. Зараз станція в середньому обслуговує до 12 транспортних засобів в день. Тому в даний момент АМАКО перебуває в активному пошуку фахівців в даній сфері. Зараз станція працює в одну зміну, перейти на двозмінний режим можна буде за наявності мінімум 18 механіків. З огляду на реальну динаміку поповнення персоналу, це стане можливим вже цієї осені.

На новій сервісній станції АМАКО проводиться весь перелік робіт, які можливо здійснити власними силами. Що ж стосується фарбування або рихтування, то ці послуги надаються на субпідряді, тобто на інших станціях за домовленістю.

Іван Ващенко

Керівник департаменту з реалізації комерційної техніки IVECO

Новий сервісний центр IVECO побудований з нуля. Компанія АМАКО є офіційним дилером IVECO з 2007 року і за цей час накопичила багатий досвід. Вона є гравцем вищої ліги в сегменті комерційних транспортних засобів з тим інструментом, який є на сьогоднішній день. І основний інструмент - це сервісна станція. Вантажні автомобілі, перш за все, вимагають якісного і швидкого сервісу. І якраз новий об'єкт і дає можливість нести цю місію, взявши на себе зобов'язання перед нашими клієнтами. Сьогоднішню філософію обслуговування техніки можна охарактеризувати таким виразом як вартість утримання транспортного засобу. Щоб її зменшити потрібно бути максимально ефективними.