IVECO в дорозі з Metallica в рамках європейського туру M72
24.05.2024

IVECO в дорозі з Metallica в рамках європейського туру M72

IVECO, бренд Iveco Group N.V. (EXM: IVG), який проектує, виробляє та продає легкі, середні та важкі комерційні транспортні засоби, виконує свою партнерську угоду з легендарним гуртом Metallica для європейської частини світового туру M72.

У той час як Metallica готується підкорити серця шанувальників по всій Європі, компанія IVECO готова підтримати тур за допомогою екологічних транспортних рішень, ініціатив із залучення водіїв-далекобійників і проектів, спрямованих на допомогу місцевим громадам. З травня по липень тур зупинятиметься в дев'яти європейських містах: Мюнхен, Мілан, Відень, Гельсінкі, Копенгаген, Осло, Кліссон, Варшава та Мадрид. Про партнерство було оголошено в листопаді 2023 року під час презентації оновленого модельного ряду автомобілів IVECO, а в офіційному відеоролику, присвяченому запуску продукту, прозвучала пісня "It's Electric" у виконанні гурту Metallica.

ЕКОЛОГІЧНА ЛОГІСТИКА АВТОПАРКУ

Наземний транспорт для європейської частини туру Metallica M72 Tour буде доповнено мультиенергетичним автопарком IVECO, який допоможе гурту зменшити вплив на навколишнє середовище під час переміщення обладнання та виробничого устаткування між концертними майданчиками. До складу автоколони увійдуть 10 великовантажних автомобілів IVECO S-Way, що працюють на зрідженому природному газі (СПГ), і 4 вантажівки IVECO S-Way, що працюють на відновлюваному дизельному пальному. Використання цих низьковуглецевих видів палива, які сьогодні доступні в широких масштабах, сприятиме зменшенню викидів CO2 в атмосферу на дорогах під час Туру.

Допоміжну логістичну підтримку забезпечить додаткова колона з 2 електричних автомобілів IVECO S-eWay (перша великовантажна вантажівка з електричним двигуном, повністю виготовлена компанією IVECO), 2 вантажівок IVECO S-Way LNG та 1 вантажівки IVECO S-Way, що працює на дизельному пальному з відновлюваних джерел енергії. Електромобіль IVECO S-eWay на паливних елементах приєднається до автопарку в Іспанії в останні дні туру. Автопарк IVECO для Metallica повністю підключений і віддалено контролюється 24/7 через Центр підтримки клієнтів бренду.

Для заправки транспортних засобів на маршрутах до концертних майданчиків IVECO співпрацюватиме з Shell. Мережа заправних станцій енергетичної компанії постачатиме низьковуглецеве паливо, що дозволить транспортним засобам здійснювати поїздки з низьким рівнем викидів в рамках продовження поточної угоди з IVECO про спільну розробку низьковуглецевих та високоефективних енергетичних рішень. Вуглецеві квоти купуватимуться Shell за розраховані викиди (CO2-еквіваленту), яких не вдалося уникнути або скоротити завдяки використанню відновлюваного пального та дистанційно відстежуватимуться 24/7 через Центр обслуговування клієнтів бренду.




АВТОБУСИ З НИЗЬКИМ РІВНЕМ ВПЛИВУ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

Перевезення команди за допомогою шаттлів до концертних майданчиків протягом усього європейського туру забезпечуватиме IVECO BUS, бренд міських, міжміських та туристичних автобусів Iveco Group. У різних містах будуть використовуватися два електричні мікроавтобуси eDaily та автобус Evadys, сумісний з відновлюваним дизельним пальним, що забезпечить екологічно чисте та комфортне пересування колективу.

ЕКСКЛЮЗИВНЕ БРЕНДУВАННЯ M72

Ательє Centro Stile групи Iveco розробило ексклюзивне брендування для всього автопарку, надихнувшись кольорами альбому Metallica "72 Seasons", який присвячений першим 18 рокам життя, або 72 сезонам, сповненим зростання та еволюції, що формують людину. Вантажівки пофарбовані в чорний колір з яскраво-жовтою обробкою, а на передній решітці з гордістю вирізняється культовий логотип Metallica. У другій половині року на ринок вийде додаткова спеціальна серія Metallica, обмежена 72 висококласними великовантажними вантажівками з ексклюзивним брендуванням.

ВОДІЇ ВАНТАЖІВОК НА ПЕРШОМУ МІСЦІ

Водії вантажівок є основою всього, що робить IVECO, в тому числі і в партнерстві з Metallica, саме тому в планах компанії є реалізація ініціатив, спрямованих на відзначення особливої ролі водіїв вантажівок. На певних маршрутах журналіст або відеоблогер буде перебувати на борту, щоб задокументувати подорож від місця до місця, висвітлюючи принципи фундаментальної роботи водіїв вантажівок. Унікальний конкурс заохочуватиме водіїв усіх марок вантажівок надсилати відео, на яких вони виступають під музику Metallica, щоб отримати шанс виграти квитки на концерт та інші призи. Нарешті, цифровий інструмент MY METALLICA TRUCK запропонує шанувальникам тематичний фон Metallica, який можна персоналізувати своєю фотографією, щоб поділитися нею в соціальних мережах.

IVECO VILLAGE

На дев'яти концертних майданчиках гостей запрошуватимуть до IVECO VILLAGE - зони для фанатів, де буде виставлено надпотужну електричну вантажівку IVECO. У цій зоні також буде представлений будинок на колесах IVECO з ексклюзивним брендуванням M72 і можливістю сфотографуватися з передньою решіткою великовантажної вантажівки IVECO S-Way, виконаною в кольорах Metallica 72 Seasons.

ВНЕСОК У СУСПІЛЬСТВО

Одним з найтісніших зв'язків між IVECO та Metallica є прихильність до соціальної відповідальності. На кожній зупинці туру бренд та гурт робитимуть однакові пожертви місцевим організаціям через фонд Metallica's All Within My Hands Foundation. Ці внески будуть надані у вигляді грантів на підтримку боротьби з голодом і надання екстреної допомоги бездомним і вразливим жінкам та дітям.


"Співпраця з групою Metallica, яка не тільки знаходить відгук у серцях шанувальників по всьому світу, але й поділяє нашу прихильність до екологічної безпеки та соціальної відповідальності, має для Iveco Group велике значення. Це партнерство виходить за рамки простої логістичної підтримки; воно втілює нашу рішучість очолити перехід до більш екологічного транспорту майбутнього та сприяти розвитку безпеки суспільства. Metallica та Iveco Group поділяють кілька основних цінностей: дух інновацій, прагнення до змін та відданість суспільству. Щоб залишатися в авангарді наших галузей, ми повинні постійно розвиватися і кидати виклик самим собі, розширювати межі того, чого ми можемо досягти, і постійно шукати інноваційні шляхи для підвищення ефективності нашої роботи. Ця етика, яку ми поділяємо з Metallica, мотивує нас продовжувати прагнути до досконалості."

Герріт Маркс, генеральний директор Iveco Group



"Коли ми вперше зустрілися з Iveco Group, вони проілюстрували своє бачення цього проекту і показали, як вони прагнуть змінити майбутнє транспорту і викидів CO2. Ми одразу зрозуміли, що цілі Metallica збігаються з їхніми, і усвідомили величезний потенціал скорочення викидів CO2 у великовантажних транспортних засобах. Ми розпочнемо наше партнерство в травні 24го року, коли світовий тур M72 продовжиться по всій Європі, а електромобілі IVECO та автомобілі на природному паливі перевозитимуть нашу апаратуру з міста до міста. Разом ми зможемо зробити свій внесок у виконання зобов'язань Iveco Group щодо досягнення нульового рівня викидів вуглецю до 2040 року. Для нас неймовірно приємно бути частиною цього!"

Metallica