IVECO – безумовний переможець Дакар 2024.
23.01.2024

IVECO – безумовний переможець Дакар 2024.

Ралі Дакар 2024 залишило незабутні враження. Минулої п’ятниці, 19 січня, найкращі екіпажі досягли фінішу, а серед вантажівок IVECO показали найвищі результати.

Змагання Дакар 2024 включало 12 складних етапів, які пролягали через безкрайні пустелі Саудівської Аравії. Загалом 47 екіпажів взяли участь у категорії вантажівок, і лише 20 з них зуміли завершити дойти до кінця. Найкращими стали члени MM Technology Team з Чехії. Мартін Мацік, Франтішек Томашек і Давид Сванда прибули до фінішу першими, з двогодинним відривом від другого місця.

Мартін Мацік керував IVECO Powerstar, ралійною моделлю з передньою кабіною, схожою на австралійські моделі IVECO. Щодо трансмісії, вона споріднена з європейською лінійкою S-Way/X-Way/T-Way. Під капотом цієї вантажівки прихований потужний двигун Cursor 13, що розвиває близько 1000 кінських сил.

Серед перших десятьох позицій сім належать IVECO. Вони зайняли перше, третє, четверте, п'яте, сьоме, восьме та дев'яте місця. Бренд IVECO вкотре доводить свою перевагу не тільки на дорогах, але й у непрохідних умовах пісків Саудівської Аравії.