Евакуатор з маніпулятором і висувними трапами на базі IVECO.
25.03.2020

Евакуатор з маніпулятором і висувними трапами на базі IVECO.

Минулого тижня ми писали про завершення спільного проекту з виробництва вахтовок з компанією Polycar, представляємо Вам ще один спільний проект, виконаний в на базі Iveco EuroCargo ML120EL18.

Евакуатори призначені для транспортування машин і самохідних транспортних засобів невеликих розмірів, які не можуть своїм ходом переміщатися на великі відстані. Це можуть бути автомобілі після аварії, несправні автомобілі, не велика будівельна та сільськогосподарська техніка або автомобілі любителів припаркуватися в недозволеному місці.

І, якщо Ваша виробнича діяльність пов'язана з евакуацією таких технічних засобів, то наша пропозиція адресується саме Вам.



Представляємо Вашій увазі, платформу для евакуатора, встановлену на шасі автомобіля IVECO EuroCargo ML120EL18 з дизельним двигуном потужністю 182 к.с., механічною коробкою передач (6 + 1), і загальної вантажопідйомністю (без урахування платформи і крана-маніпулятора) 8 тон. Шасі автомобіля виконане на замовлення з заниженою рамою для зменшення висоти завантаження транспортних засобів. На базі вказаного авто змонтована платформа, габаритні розміри якої, м: 6,0х2,5х2,8. Вантажопідйомність конструкції - 5 т.

Техніко-експлуатаційні характеристики платформи:

  • Профільована-каркасна конструкція підвищеної міцності;
  • Є захисне обрамлення по всьому периметру платформи;
  • У передній частині передбачений бар'єр арочного типу для захисту кабіни і крана-маніпулятора;
  • Обшивка покриття підлоги виконане з перфорованого листового настилу;
  • Є стаціонарна похила ділянка (також з обрамленням з боків) для заїзду перевезеної техніки;
  • У задній частині платформи передбачені висувні елементи для заїзду технічних засобів. У транспортному положенні ці елементи мають пристрої для надійної фіксації при транспортуванні;
  • Всі елементи конструкції платформи мають протикорозійне зносостійке покриття.



У передній частині встановлена лебідка для примусової завантаження вантажів, що перевозяться і техніки, позбавленої можливості переміщатися своїм ходом.

Лебідка, яка укомплектована платформа, має наступні робочі характеристики:

  • Привід - гідравлічний;
  • Загальне тягове зусилля пристрою - 6,7 т;
  • Модель лебідки - DWHI 15000. Є регулятор швидкості навантаження і пульт дистанційного керування.



Також для виконання вантажно-розвантажувальних робіт на дану платформу встановлено вантажопідйомний пристрій кран-манипуляторного типу. В даному випадку це маніпулятор моделі HYVA HТ162 E2 з такими характеристиками:

  • Максимальний виліт стріли - 6,13 м;
  • Загальна вантажопідйомність при максимальному вильоті стріли - 2,625 т;
  • Загальний кут повороту маніпулятора - 240º.

Крім того, на платформі по периметру конструкції установлені світлові сигнальні пристрої маячкового типу і додаткове освітлення для виконання навантаження в темний час доби. Всі елементи даного транспортно-вантажного засобу виготовлені в точній відповідності з діючими на даний момент нормативними документами державного зразка, що регламентують виробництво і експлуатацію на території України спецзасобів такого типу.

Купити евакуатор такого типу в Україні доцільно автотранспортним підприємствам різних видів власності і профільної діяльності, компанії, що займаються евакуацією автомобілів, комунальні підприємства або ж компанії, що спеціалізуються на продажу легкових автомобілів.